Špíz

Rychlá pochoutka vhodná na gril.

Ingredience:

  • 4 ks silnějších párků (nebo kuřecí maso)
  • 2 ks červených paprik
  • 2 ks menší cibule
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce ostrého kečupu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce worcesterové omáčky
  • olej

 

Postup:

1. Párky nakrájíme na silnější kolečka, sýr a papriku na kostičky, oloupané cibule na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle, nebo jehly.
2. Smícháme kečup, hořčici, worcesterovou a sójovou omáčku a vytvoříme si tak omáčku na maso.
3. Špízy položíme na kusy alobalu pokapaného olejem, potřeme z obou stran omáčkou, zabalíme a grilujeme asi 15 minut.

 

TIP:

Jednu papriku můžeme nahradit například žlutou, nebo zelenou, jídlo tak bude barevnější. Kdo nemá rád párky, můžeme je nahradit kuřecím masem.