Anglická svíčková

V celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.

Ingredience:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 120 g vývaru B (z bílých kostí)
  • 60 g oleje
  • 30 g másla
  • 18 g soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

 

Postup:
1. Maso opláchneme, zbavíme blan, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet
2. Odleženou svíčkovou ze všech stran prudce opečeme, vložíme ji do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, v průběhu pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily
3. Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme
4. Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.

 

Doporučení:
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.